pátek 9. května 2014

Asistent biskupa vařil Perník

Trochu bulvární nadpis, že? Ale nebojte se! Já bulvár nemám rád a rozhodně bych tu nepsal o dalším skandálu v katolické církvi. I když něco skandálního na tom článku vlastně je!

Tomáš, jehož svědectví sem chci vložit, je dnes opravdu asistentem biskupa v Apoštolské církvi a kromě toho i jedním z pastorů v naší Církvi bez hranic Praha.
Je šťastně ženatý, má tři děti, domek se zahrádkou nedaleko od Prahy a on sám by vám potvrdil, že žije spokojený život v plnosti. To všechno ale vůbec mít nemusel! Stačilo by, aby se v jednu chvíli rozhodl jinak a dneska by o něm psali možná jen v tom bulváru.

Na videu je Tomovo kázání v našem sboru. To je samozřejmě primárně určené věřícím posluchačům. Celé je to zajímavé, ale nechceš-li trávit asi tak 45 minut sledováním, přejdi na 26. minutu, kde začíná to podstatné z Tomova příběhu.

              Spusť video!

Bůh opravdu provádí zásadní změny v lidských životech, jakmile mu to dovolíme. Kdyby se tehdy Tomáš nerozhodl, že chce Ježíše poznat, dneska by možná seděl v kriminále. Určitě by se prohloubila jeho závislost na drogách i alkoholu. Vlastní silou vůle by ji jen těžko překonával.
Chci tím říct, že ať už jsi ve svém životě kdekoli, ať máš na svědomí cokoli, existuje cesta ven! I můj život Ježíš totálně proměnil. I já jsem ublížil své první ženě, svojí mamince a dalším lidem, na kterých mi záleží. Bůh nikomu nezajistí snadný, vysmátý život! Ale pokud ho příjmeš, odpustí ti! Pustíš-li Ježíše za volant svého života, budeš mít naprostou jistotu, že jedeš správným směrem. Občas se asi budeš bát, protože Bůh má své cesty a ty mnohdy neodpovídají našim představám. Když zůstanu u příměru k řízení auta, tak se mnou Pán Bůh projel několik zatáček po dvou kolech, občas to střihnul přes pole a dost často hrozila srážka s něčím v protisměru. Ale jsem naprosto přesvědčený, že jedu k cíli!

Bůh je nekonečně trpělivý! Jeho milost je vlastně skandální. On odpouští i těm, které my odsuzujeme. Ježíš na sebe vzal všechny naše viny a zaplatil za nás svou smrtí. Proto píšu, že ti může Bůh odpustit, ať už máš na svědomí cokoli! Možná, že tě odsoudili tvoji nejbližší, možná tě nikdo nepřijímá. On tě příjme, když ho o to požádáš! On na to totiž čeká! Bude se radovat, že jsi ho hledal a že se ti mohl dát poznat. Má plán i pro tebe! Nabízí ti možná nelehký, ale smysluplný, často radostný život tady na zemi a k tomu ještě i život věčný!

Já vím, že nikoho nemůžu přesvědčit o Boží existenci. To opravdu nejde. Ale budeš-li Ježíše hledat, přesvědčí tě On sám!!!

Jestli chceš Tomáše poznat osobně, najdeš ho každou neděli ve Sborovém domě Milíče z Kroměříže, Donovalská 53, Praha 11. Tam probíhá naše bohoslužba vždy od 16:00 hod.
 

Ukázat na mapě

Bůh ti žehnej!

2 komentáře:

  1. Tak tohle je povedený článek - upřímný, bez příkras - nejen o životě jednoho z našich pastorů, je to i náhled do nitra každého z nás s příslibem řešení, odpuštění, vysvobození!
    Dávám jedničku!
    Tohle dokáže jen Bůh - provázet nás mezi překážkama, radit, jak je spravit a přitom nám dovolí se ještě zhluboka nadechnout občerstvujícího vzduchu! Je to posilující a cítím se bezpečně, protože už nejsem s ničím sama, i když mi lidi zrovna neporozumí.
    Pamatuju si, jak jsi kdysi řekl, že by ses bez víry zbláznil. Konečně vím, jak jsi to myslel:)

    OdpovědětVymazat
  2. Davide, díky za tento nádherný blog. Už jsem ho objevila a pomáhá mi, když je těžko. Díky Markéto i tobě za tvoje články, poznávám je ! :)Verinka

    OdpovědětVymazat

Předem děkuji za všechny komentáře. Prosím, vyvarujte se vulgarizmů, nebo komentářů urážejících něčí přesvědčení. Děkuji!